top of page

Kuka minä olen? 

Kysymys on aivan liian suuri vastattavaksi lyhyesti.

 

Voin kertoa: olen Rina Dhakal, yritykseni Art and Joy:n luova toimitusjohtaja, terapeuttisen ohjaustoiminnan artenomi, taidekasvattaja, Ihana-lehden sisällöntuottaja, luovuusvalmentaja ja ekspressiivinen taideterapeutti.

 

Olen nainen, puoliso, äiti, ystävä, aikuinen, lapsi – ja ennen kaikkea, ihminen. Joskus leikin salaperäistä Tonttu Torveloa. Yritykseni edellisessä tilassa Art Café Intolassa (-jotta into säilyisi), olin Puuhatar. 

 

Omata, luovaa olotilaa rakentaessani olen ehkä saanut löytää enempi sen, kuinka eri roolit ja osat minusta voivat palvella eri hetkissä eri tavoin - ja kaikilla niillä on jokin tehtävä.

 

- Minä, niin kuin sinäkin, olen elävää energiaa.

 

Olemme kollaasi elämän repaleisia ja rikkaita kokemuksia, kasvua, elämää täynnä olevia olentoja, joita muutos koko ajan työntää kasvamaan, uskon, paradoksaalisesti samaan aikaan kohti syvempää sisintämme kuin myös tulemaan näkyväksi siinä, minkä olemme itsestämme todeksi löytäneet.

 

Se mitä olemme, on jatkuvasti yhtä elävää kuvaa, kuin Loving Vincent – maalatussa animaatioelokuvassa - kuva e l ä ä joka hetki.

 

Ei ole still-kuvia siitä, mitä joku on, koska joka hetki ihmisen keho, mieli, sydän ja henki on matkalla, elää muutosta, liikettä, virtausta, jota ei kuulu sitoa mihinkään liian tiukkaan määritelmään. 

 

Kuka minä olen?  

 

Haluan ennen kaikkea olla totta, joka päivä. Haluan olla läsnä tässä hetkessä ja paikassa.

 

Haluan olla avoin. Haluan ottaa vastaan kaiken sen kivun ja ilon, jotka kerta toisensa jälkeen käsi kädessä kävelevät sisäiseen kotiini remontoimaan sitä alkuperäiseen loistoonsa.

 

Kaiken turhan alta voin löytää lapsen ihon itsestäni, sen luovan, tutkivan, ennakkoluulottoman, luottavan,  joka ei tarvitse mitään erityistä syytä tunteakseen iloa. Pienistä lapsista pisaroi iloa tähtisateen lailla siksi, että he kantavat vielä puhdasta elämää, vapaasti virtaavaa energiaa sisällään. 

 

Kuka minä olen tänään, tässä ja nyt? 

 

Olen hengitys, kosketus, tunne, ajatus, ääni, katse, suunta, tarkoitus. Joka päivä löydän ja koen jonkun elämän maun itsessäni.

 

Mitä maistan elämästä tänään, voinko kokeilla jotakin uutta, löytää uusia mausteita ja makuja? Mitä kaipaan, tarvitsen?

 

Olen valmis luovaan elämään, valmis epätäydellisenä ja keskeneräisenä tarttumaan niihin unelmiin, joiden helmat koskettavat minua. Saan astua tanssiin, vaikka en osaisi kaikkia askelia.

 

Voin kutsua sinutkin. Opetellaan yhdessä! 

 

Missä minä olen? Olen hiljaisuudessa. 

 

Haluan pysähtyä joutilaisuuteen, kuunnella hiljaisuutta, joka antaa minulle sen rauhan ja ne vastaukset elämääni, joita tänään tarvitsen. Iloni syntyy ja kasvaa sisimpäni, todellisen itseni, löytämisestä. 

Missä minä olen? Missä sinä olet?

 

Haluan olla lähellä luontoa, lähellä ihmisiä, ihmisyyttä, niin itsessäni kuin toisissa.  Sitä paljasta ydintä, joka löytyy meistä kaikista. 

Tervetuloa matkalle kanssani.

 

Art and joy is in us, always.

Ilon kautta,

Rina 

"be at peace with yourself. 

if you are not at peace with yourself,

 you are at peace with nothing."

bottom of page