top of page
Here is Kahvila! The Art Café Intola 🌻_
ART AND JOY LOGO.jpg

Rina Dhakal

20160501_153756.jpg

Art and Joy:n taRina 

"Jos sinulla ei ole omaa unelmaa, joku muu palkkaa sinut toteuttamaan omaansa."

 

Tämä lause vastaan tullessaan, osui ja upposi syvälle sisimpääni noin kymmenen vuotta sitten.

 

Sillä minulla oli oma unelma.

- Mutta olin jokseenkin ujo ja epävarma, ja ajattelin, että ei minusta olisi yrittäjäksi, vaikka olin yhtenä sivuaineena    

opiskellut yrittäjyyttä ja istunut HAMK:in yrityshautomossa haaveilemassa yhteisöllisestä ja luovasta ateljee-kahvilasta mielenkiintoisen tovin. Vuosia vieri ja sitten tuli vastaan tuo lause, joka monen muun asian yhteisvaikutuksena sai minut hyppäämään tyhjän päälle, jotta näkisin löytyisikö sellainen suunta, joka resonoisi enemmän sisimpäni kanssa....  Se löytyi, ei ihan heti - ja sekin oli tarkoitettu - mutta hieman yllättäen löysin itseni mahdollisuuden edestä, jota olin salaa toivonut! Tämä matka on ollut monivaiheinen ja siitä kerron sivullani vielä pidennetyn tarinan myötä, sillä henkilökohtainen kasvu kulkee käsi kädessä sen kanssa mille elämässä avaudumme ja uskaltaudumme. Ja niin, Art and Joy:n tarina on myös pitkälti omaa kasvutarinaani. Tämä taRina jatkuu vielä toivottavasti pitkään... :)  

 

LYHYESTI:

Art and Joy on syksyllä 2015 perustettu yhden naisen yritys, joka toimi ensimmäiset neljä vuotta Hämeenlinnassa Verkatehtaalla Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx:in alakerrassa. Tällöin Art and Joy ylläpiti yhteisöllistä ja luovaa olohuone-kahvilaa nimeltä Art Café Intola, aina elokuun 2019 loppuun saakka.

Art Café Intola - jotta into säilyisi!  

Art and Joy toimi neljän vuoden ajan yhteistyössä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin kanssa, ja oli mukana erilaisissa kulttuuritapahtumissa Arxantai-päivistä lasten taidefestivaali Hippaloihin, Verkatehtaan Vappuun, Taiteiden Yöhön, Elomessuihin jne. Art Café Intolan ohella alkoi pian myös Art and Joy:n järjestämä luova toiminta, mm. lasten taidesynttärit, aikuisten naisten luova ryhmä, Intolan Joulu, pienkonsertit, kirjailijaluennot jne. joita oli ilo toteuttaa kahvilan ohessa. Vaikka kahvila näyttäytyi ulospäin Art and Joy:n keskeisenä toimintana, oli itselleni merkityksellistä heti alusta alkaen eri tavoin inspiroida ihmisiä ja omalla tavallani luoda hektisen maailman keskelle levollista ja rentoa, luovaa ilmapiiriä ja kasvattaa arjen yhteisöllisyyttä. 

Intolan toiminta päättyi 2019 elokuun lopussa Arx-talon koko toiminnan siirtyessä vaiheittain muualle rakennuksen peruskorjauksen ja muuttuvan käyttötarkoituksen takia. Elin koettelevaa ja epävarmaa aikaa, mietin, kuinka yritystoimintani käy, kunnes heinäkuun lopulla yllättäen ja suureksi onnekseni sain kuulla Verkatehtaalla olevasta tyhjästä tilasta, entisestä pyöräkorjaamon varastosta, josta remontin jälkeen on tullut nyt yritykseni uusi tila luovuudelle: OMATA! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OMATA - LUOVA TILA KASVAA 

Omata on noin sadan neliön tila, jossa on mahdollisuuksia monenlaiseen toimintaan ja tapahtumaan. Tilassa on ollut aiemmin pyöräkorjaamon varasto, sitä ennen mm. liskonäyttely. Syksyllä 2019 tilan remontoinnin jälkeen on paikkaa otettu haltuun: on ehtinyt olla luovia ryhmiä, aarrekarttailtaa, taidesynttäreitä, luovia teemapäiviä, 60v. juhlat ja peräti yhdet ristiäisetkin. 

Yritystoimintani ohella olen opiskellut ekspressiiviseksi taideterapeutiksi Inartes Instituutissa Helsingissä. Valmistun syksyllä 2020. Vaikka tämä koronapandemian aika on koetteleva, pysyn toiveikkaana ja teen kaikkeni, että yritykseni Art and Joy saa jatkaa toimintaansa ja palvella luovana olotilana Hämeenlinnassa sekä insiproivana tapahtuma- ja kokoustilana Verkatehtaalla Hämeenlinnan sydämessä. 

Tervetuloa tutustumaan sivuihini, löydät lisätietoa palveluista sekä toiminnastani ja vähän etappitarinoita siitäkin, miten olen tullut tähän. Blogia seuraamalla voit tulla kasvumatkalle mukaani. Elämä on seikkailu, nauti siitä! 

Ihanaa kun olet sinä.

Ja hei - usko unelmiisi! <3 

Lämmöllä,

Rina 

IMG_2608.JPG

Kuva minusta Omatan sisäänkäynnin edustalla

Verkatehtaankujalla sen jälkeen kun tiesin saavani sen käyttööni.

Pyysin ohikulkevaa miestä ottamaan minusta kuvan.  

1B2A75A9-ED11-400D-88F1-CE7D79569300.jpg

"Sometimes

your only mode of

transportation

 is a leap of

faith!"

Kuva minusta kun suljin Intolan oven viimeisen kerran. 

"Älä itke siksi, että se on ohi. Hymyile siksi, että se tapahtui." -Dr Seuss

Niin paljosta kiitollinen olinkin.

IMG_1940.JPG
bottom of page