top of page
LUOVIS, OMATA.HEIC
"Rauha kuunnella itseä. Tänne on helppo tulla, koska ei tarvitse olla muuta kuin on."
IMG_0217.JPG

"Parasta ryhmässä

on se,että saan hetken olla

itseni kanssa ja ilmaista

omaa tunnetta maalaten."

17942888995621767.jpg
“Vapaus olla siinä olotilassa kun on. Vapaus luoda, olla yhdessä hiljaa.”

LUOVIS - Aikuisten naisten luova ryhmä 

Kerran kuussa sunnuntaisin aikaa Sinulle pysähtyä itsesi äärelle..

Tule mukaan elokuusta 2024

Ryhmä kokoontuu seuraavasti:

Su 25.8. klo 17-20

Su 22.9. klo 17-20

Su 20.10. klo 17-20

Su 24.11. klo 17-20

Su 15.12. klo 17-20

 

HINTA 60€/KRT  SYKSY 2024/ 5KRT = 300€ maksu 1-3 erässä​​

Hinta sis. alv24%, ohjaus, kaikki materiaalit sekä iltapalan

Sitovat ilmoittautumiset: rina@artandjoy.fi  044-0717012

MITEN LUOVIS SAI ALKUNSA? 

---------------------------------------------------------

Perustettuani yritykseni Art and Joy syksyllä 2015, oli mielessäni ja syvästi sydämessäni aloittaa

AIKUISTEN NAISTEN LUOVA RYHMÄ!  Näin ryhmä sai alkunsa vuonna 2016. 

- Mietin mihin itse haluaisin mennä? Mitä itse kaipaan arjen keskellä? Mieleeni tuli kolme itselleni tärkeätä asiaa: 

1.Hiljaisuus/itseni kuunteleminen/ läsnäolo

2. Luovuus, kirjoittaminen, maalaaminen, tanssi 

3. "Oven" avaaminen ulospäin/ yhteys toisiin

 

Kuvittelin rauhallisen paikan, johon saisin mennä kerran kuukaudessa. Paikan, jonne saisin mennä olemaan itseni kanssa ja silti yhdessä toisten kanssa ilman, että tarvitsee välttämättä sanoa sanaakaan. Saisi olla, levätä, hiljentyä, vähän kuin olisi hetken jonkinlaisessa retriitissä. Kuvittelin kynttilänvaloa ja hiljaisuuden, jossa voi uida ajatuksissa omalle rannallensa. Istua tai maata möllöttää patjalla ja kysyä itseltänsä, mitä mulle nyt kuuluu? Siis ihan oikeasti kuuluu? Mitä kaikkea on tapahtunut? Onko jotakin mistä pitäisi päästää irti? Mitä tarvitsen? Mihin haluan keskittää energiani?

 

Kuvittelin levollista musiikkia, jossa saisin kellua ajatuksineni onkien tunteitteni kirjon alkuperää.

 

Kuvittelin, että kuulisin joitakin inspiroivia sanoja, joiden saattelemana saisin käydä omaan luovaan prosessiini, kirjoittamaan ja/tai maalaamaan, jatkamaan itseni kanssa keskustelua omassa rauhassa. Minun oma hetkeni pysähtyä, etsiä sydämeni kompassia ja varmistaa, että suuntani on se, jota haluan ylläpitää.

 

Kuvittelin, että joskus ehkä haluaisin kertoa kokemastani toisille, vaikka joskus taas en. Ei olisi pakko kertoa mitään. Mutta jos tekisi mieli, olisi toisia. Olisi luottamuksellinen, toisiaan kunnioittava ryhmä aikuisia naisia, jotka luovat arjen keskelle yhteisen saaren. Siellä ei olisi muita.

 

Joka kerta olisi paljon samanlaista mutta myös vähän erilaista. Lopuksi aina juotaisiin vielä iltatee, olisi pientä purtavaa, rupateltaisiin tai oltaisiin vieläkin hiljaa, ihan miten tuntuu...kunnes lähdettäisiin takaisin sinne mistä tultiin, mutta enemmän tietoisena siitä mitä omasta sydämestä ja elämän repusta juuri nyt löytyy, voimistuneena siitä, että on kuunnellut itseään ja voi näin myös oppia vastaamaan enempi itselleen arjen keskellä. On saanut luovuttaa luovuudelle sisimpäänsä ja löytää sen myötä uutta. 

 

"hiljaisuus ei ole tyhjyyttä,
se on täynnä vastauksia."

LUOVIS 2.heic
LUOVIS 1.heic

Hiljaisuus   
Läsnäolo  
Luovuus

luovis 4.HEIC

Aikuisten naisten luova ryhmä on kerran kuussa sunnuntaisin klo 17-20 kokoontuva luottamuksellinen piiri, jonka tavoite on ennen kaikkea tarjota Sinulle tila ja paikka pysähtyä, jossa on aikaa ja tilaa itsensä kuuntelulle ja luovalle ilmaisulle.

Yhteinen kolmituntinen koostuu

 •  Hiljaisuudesta, läsnäolosta, itsensä kuuntelemisesta. Yleensä ryhmään tullaan suoraan hiljaisuuteen, mutta avoimessa ryhmässä jäsenten saapuessa ensi kertaa, teemme pienen yhteisen tutustumis-aloituksen ja siirrymme sen jälkeen
  ohjatusti "hiljaisuuteen"

 • Ohjatusta luovasta toiminnasta, useimmiten kirjoittamisesta ja intuitiivisesta maalaamisesta, vapaasta tanssista/liikkeestä. Aika on Sinun, kuuntele itseäsi, jos jokin juttu ei tunnu omalta, saat olla tai jatkaa/tehdä sitä mitä sinä hetkenä tarvitset. Kunnioitamme ryhmässä jokaisen omaa ja yhteistä tilaa

 • Yhteisestä iltapalasta, jonka aikana saa keskustella tai olla hiljaa, ihan kuinka itsestä sillä hetkellä tuntuu. Hiljaisuus ja luova prosessi yhdistää ryhmää sanattomasti, ja joskus hiljaisuus jatkuu pöydässä, toisinaan jaetaan iloja ja suruja,
  itketään ja nauretaan.


  Ryhmän tavoite on johdattaa sinua lähemmäksi itseäsi, omaa luovaa ilmaisua ja sisäisen äänen kuuntelemista ja vahvistamista. Kuuntelemalla itseäsi kasvat lähemmäksi todellista sisintäsi, voimavarojasi ja vahvuuksiasi sekä sitä elämää, jota haluat elää.

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT MUKAAN!

LÄMMÖLLÄ, RINA 

rina@artandjoy.fi   

044-0717012 

 • Paikka:
  Omata
  Verkatehdas, Viipurintie 4, 13200 Hml,
  sis.käynti Verkatehtaankuja 2.


   

Haastattelu Kaupunkiuutisissa 11.8.2018

koskien aikuisten naisten luovaa ryhmää

bottom of page