IMG_6996.JPG
IMG_8248.JPG
IMG_6042.JPG
IMG_8227.JPG

Ekspressiivinen taideterapia 

- luovuutta ja läsnäoloa

Ekspressiivinen taideterapia pohjautuu humanistiseen ihmiskäsitykseen, jonka mukaan ihminen on oman elämänsä asiantuntija. 

Taideterapiassa annetaan keskustelun lisäksi merkittävää tilaa taiteelliselle luomiselle eri taidemuotoja käyttäen ja yhdistäen, mm. liike/tanssi, kuva, sanataide, musiikki/ääni ja draama.  

 

Aloitamme alkukeskustelulla, virittäytymällä kuuntelemaan ja tuntemaan elämää ja maailmaa aistien avulla sekä tutustumalla materiaaleihin, käyttäen niitä taidemuotoja jotka tuntuvat luontevilta ja turvallisilta. Oman elämän sisältöjen tutkiminen taiteen avulla ei edellytä taiteellisia erityistaitoja tai lahjakkuutta. Kaikki, mitä tarvitset on sinussa.

Tekijä on aina oman taiteensa asiantuntija ja prosessi, oma sisäinen matka, on olennainen, ei taidetyön lopputulos. Taidetöistä kyllä usein syystä kasvaa tekijälleen kovin merkityksellisiä kertojia ja oppaita sisäisellä matkalla, joita jos ei heti, niin ajan saatossa, oppii arvostamaan osana omaa sisäistä maisemaansa. 

 

Prosessissa eteen nousevia kysymyksiä ja kokemuksia tarkastelemme ilmiöinä ongelma-ajattelun sijasta. Taide on eräänlainen peili, joka auttaa kohtaamaan, kokemaan ja näkemään sisäistä maailmaa uudesta näkökulmasta ja antaa tilaa kohdata se, mikä on nyt totta. 

 

Taideterapiatyöskentely on elämyksellistä, joka toimii elämän vahvistajana ja rikastuttajana ja se sopii kaikille. Taiteen tekeminen elvyttää mielikuvitusta ja vahvistaa tässä ja nyt- kokemusta ja antaa tilaa kohdata se, mikä on itsessä läsnä.  Luovassa prosessissa on mahdollista olla kokonaisvaltaisesti itsessä läsnä - ja toisaalta - unohtaa itsensä. Taide voi antaa syvän rauhan ja levon, joka myös eheyttää. Ne vaikeat ja epämääräiset asiat, joille ei löydy sanoja, saavat taiteen kautta uuden muodon, jolloin niitä on helpompi kohdata ja käsitellä. Taidetyöskentely on parhaimmillaan rakas ystävä, keskustelukumppani, joka auttaa meitä syventämään itsetuntemusta, kohtaamaan elämän kipeitä solmukohtia ja löytämään uutta.

Taideterapeuttina olen matkakumppanisi ja vierellä kulkija,  joka kuuntelen, olen läsnä ja tuen sinua sisäisellä  ja luovalla tutkimusmatkallasi. Kuljemme yhdessä, sinun tahdissasi ja asetamme terapialle ääneen sanoitetun suunnan ja tavoitteen, jota kohti kuljemme. Tarkastelemme yhdessä työskentelyprosessiasi ja töitäsi sekä sitä miten kuvat ja luova prosessi liittyy elämääsi ja arkeesi. Toiveeni on, että saat luovuudesta itsellesi eheyttävän, hyvinvointia ja tasapainoista elämää ylläpitävän kumppanin koko loppuelämäksesi missä kuljetkin. 

(jatkuu palkin alla)

YKSILÖASIAKKAANA

Yksilötaideterapia alkaa 30min. maksuttomalla alkukeskustelulla puhelimitse tai kasvotusten, jossa vastaan mahdollisiin kysymyksiisi ekspressiivisestä taideterapiasta, keskustelemme siitä, missä nyt olet elämässäsi ja mitä toivot yhteiseltä työskentelyltämme. Tämän jälkeen saat tehdä päätöksen taideterapian aloittamisesta ja tapaamme Art and Joy:n Omata tilassa Hml Verkatehtaalla 1-3 viikon välein/sovitusti. On hyvin tärkeätä, että välillemme syntyy yhteys ja yhteinen kieli, ymmärrys ja näin ensimmäisten kertojen aikana saat rauhassa myös kuulostella tuntuuko yhteistyö kanssani toimivalta. Olet vapaa koska tahansa lopettamaan taideterapian, mutta alkutunnustelun jälkeen siihen sitoutuminen on myös tärkeää.  Taideterapia on prosessi. Vaikuttavuuden

saamiseksi on suositeltavaa sitoutua terapiaan vähintään 10 kertaa riippuen tavoitteista joita terapialle on yhdessä asetettu. 

Yksilötaideterapian hinta 80€/75 min. 

RYHMÄTAIDETERAPIA

Art and Joy:n ekspressiivinen taideterapiaryhmä (4-8hlö) on luottamuksellinen piiri, jossa toiminnan painopiste keskittyy yksilölliseen työskentelyyn. Prosessiin sisältyy myös parityöskentelyä ja jakamista ryhmässä, sen verran kuin itsestä tuntuu hyvältä. Taidetöitä ei arvostella, ne otetaan vastaan kunniavieraina, joita kuunnellaan ja arvostetaan. Jokainen on oman elämänsä asiantuntija. Taide usein kasvattaa tätä kokemusta ja ymmärrystä.

TOUKOKUUSSA 2021 ALKAA RYHMÄ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UUSILLE ALUILLE, ITSENI RAKASTAMISELLE JA ELÄMÄLLE... 

Kuinka voimmekaan elämän matkalla löytää itsemme monta kertaa erilaisten alkujen äärellä. Milloin pienten, suurten, merkityksellisten, voimakkaiden, hauraiden. Milloin yllättäen jonkun tapahtuman tai tilanteen pakottamana tai seurauksena sisäisestä kasvavasta palosta: jokin mitta kasvaa täyteen ja puhuva kaipaus elää syvemmin omien arvojen mukaista elämää voi olla perustuksia järisyttävä tai kuin hento tuuli, joka kutsuu valmiiksi tallatuilta poluilta tutkimaan ja luomaan omia, uusia reittejä. Uusia tapoja ajatella, olla ja elää. Mistä tämä uuden alun murtuma on syntynyt? Kuka minä olen oman alkuni äärellä? Mitä tämä alku minulle merkitsee? Minne se haluaa kuljettaa minua? Mitä kaikkea haluan itsessäni vahvistaa?

Rakastaa sitä ihmistä, jonka kanssa on elämän pisin suhde, on rakastaa itseään. Kukaan ei varmasti ole selvinnyt ilman kasvukipuja tätä taitoa opetellessaan. Uskon, sen alun ääreltä olemme jokainen löytäneet itsemme kerta toisensa jälkeen, sillä rakastaa itseään on ottaa vastaan kaikki se mikä meissä on, kuunnella, nähdä, uskoa, luottaa, tulla itseänsä vastaan uudestaan ja uudestaan, yhä suuremmalla ymmärryksellä ja rakkaudella.

Elämä on meitä aina vastassa. Ja uudet alut. Ja rakkaus. Sillä ne ovat kaikki meissä.

Tässä toukokuun aikana kokoontuvassa ekspressiivisessä taideterapiaryhmässä teemme luovaa tutkimusmatkaa näiden teemojen äärellä. Nostamme taiteen kautta myös maljan meissä kasvaville uusille aluille, itsemme rakastamiselle ja elämälle. 

MITÄ ON EKSPRESSIIVINEN TAIDETERAPIA?
Ekspressiivinen taideterapia perustuu humanistiseen ihmiskäsitykseen ja ajatukseen, että jokainen on oman elämänsä asiantuntija. Luovuus on hyvin syvällä meissä sisäsyntyisesti ja merkittävä osa hyvinvointiamme. Luovan ja taiteellisen ilmaisun kautta muodon löytää usein asiat, joille ei muuten tahdo löytyä sanoja. Työ ja prosessi antaa meille tilaa tutkia sitä, mitä koemme sisällämme ja antaa uusia näkökulmia. Ekspressiivinen taideterapia yhdistää myös kuvallisen ilmaisun, kirjoittamisen, liikkeen/tanssin, musiikin sekä draaman. Osallistuaksesi et tarvitse mitään erityistaitoja. Kaikki mitä tarvitset, on sinussa. 

Luova työskentely itsessään on terapeuttista; samaan aikaan saamme paradoksaalisesti päästää jostakin irti ja ottaa jotakin vastaan. Tämä on usein hyvin vapauttavaa ja eheyttävää. Taideterapia sopii kaikille, jotka haluavat tutkia elämäänsä taiteen keinoin ja lisätä itsetuntemustaan. 

Ryhmä keskittyy yksilötyöskentelyyn, mutta jaamme matkaa välillä myös parin/ryhmän kanssa. Ryhmä ei sovellu akuuttiin kriisin hoitoon. Kokoonnumme toukokuussa kolme tiistai-iltaa sekä kaksi pidempää lauantaipäivää, jotka mahdollistavat pitkäkestoisemman ja syventyneemmän työskentelyprosessin.

Ti 4.5. klo 17-19.30
Ti 11.5. klo 17-19.30
La 15.5. klo 9.30-16
La 22.5. klo 9.30-16
Ti 25.5. klo 17-19.30

Hinta 289€, maksu 1.-2.erässä. Sisältää kaikki materiaalit sekä kahvia/teetä.
Ryhmään otetaan max 5 osallistujaa. Osallistujien kanssa käyn pienen puhelinhaastattelun ennen ryhmän alkua. 

Ryhmä kokoontuu Art and Joy:n sadan neliön luovassa olotilassa Omatassa HML Verkatehtaalla, jossa on hyvin tilaa olla ja työskennellä reiluilla turvaväleillä. 
Maskisuositus. 

Omatan osoite: 
Viipurintie 4,HML. Oma sisäänkäynti Verkatehtaankuja 2. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 
Rina Dhakal rina@artandjoy.fi 
044-0717012 
terapeuttisen ohjaustoiminnan artenomi, taidekasvattaja, luovuusvalmentaja, ekspressiivinen taideterapeutti 

 

 

 

 

KESÄLLÄ TULOSSA MYÖS TAIDETERAPEUTTISIA RETRIITTIVIIKONLOPPUJA! 

 

 

  

Minä kasvan, muutun, kehityn, muuntaudun. Minä taannun, unohdan, pois opin ja teen tilaa uudistumiselle. Raivaan pois vanhoja, etsin ja istutan uusia ajatuksia, kasveja, tapoja ja tavaroita.

Luon nahkani uudestaan, kypsyttelen valmistelen, haudon, hahmottelen.

Pysähdyn, jotta voisin muuttua, jotta voisin kutistua, jotta voisin kasvaa, uudistua.

Lukkoja mielessä, lukkoja ajatuksissa, lukkoja kehossa...kuonaa, ajatusten umpikujia, sokkeloita, noidan kehiä. Uudestaan ja uudestaan, kärsivällisyyttä, avoimuutta, uteliaisuutta, kiinnostaako, kiinnostaa,

kiinnostaako olla kiinnostunut, kasvusta, muutoksesta, uudistumisesta, kehittymisestä, pysähtymisestä, ajattelusta. Vaihe kerrallaan, kerros ja kierros, uudestaan ja uudestaan, niin kauan kuin se on tarpeellista.

Uudestaan ja uudestaan. 

- Taideterapia-asiakkaani teksti, luvalla julkaistu

IMG_3214.JPG

OTAN VASTAAN YKSILÖASIAKKAITA 

Hinta 80€/ 75min. 

Aloitamme maksuttomalla

30min. alkukeskustelulla. 

IMG_8259.JPG
Aikuisten naisten luova ryhmä oli tänään
7.jpg