top of page
TT SURU.HEIC
TT-KUVA.heic
TT palaute.jpg

Ekspressiivinen taideterapia - luovaa matkaa itsesi luo
- Tulevat tapahtumat: retritti, taideterapeuttiset teemaillat kevät 2024
 - Ekspressiivinen taideterapia (yksilö/ryhmä)

 

 

Ekspressiivinen taideterapia pohjautuu humanistiseen ihmiskäsitykseen, jonka mukaan ihminen on oman elämänsä asiantuntija. 

Taideterapiassa annetaan keskustelun lisäksi merkittävää tilaa taiteelliselle luomiselle eri taidemuotoja käyttäen ja yhdistäen, mm. liike/tanssi, kuva, sanataide, musiikki/ääni ja draama.  

 

Aloitamme alkukeskustelulla, virittäytymällä kuuntelemaan ja tuntemaan elämää ja maailmaa aistien avulla sekä tutustumalla materiaaleihin, käyttäen niitä taidemuotoja jotka tuntuvat luontevilta ja turvallisilta. Oman elämän sisältöjen tutkiminen taiteen avulla ei edellytä taiteellisia erityistaitoja tai lahjakkuutta. Kaikki, mitä tarvitset on sinussa.

Tekijä on aina oman taiteensa asiantuntija ja prosessi, oma sisäinen matka, on olennainen, ei taidetyön lopputulos. Taidetöistä kyllä usein syystä kasvaa tekijälleen kovin merkityksellisiä kertojia ja oppaita sisäisellä matkalla, joita jos ei heti, niin ajan saatossa, oppii arvostamaan osana omaa sisäistä maisemaansa. 

 

Prosessissa eteen nousevia kysymyksiä ja kokemuksia tarkastelemme ilmiöinä ongelma-ajattelun sijasta. Taide on eräänlainen peili, joka auttaa kohtaamaan, kokemaan ja näkemään sisäistä maailmaa uudesta näkökulmasta ja antaa tilaa kohdata se, mikä on nyt totta. 

 

Taideterapiatyöskentely on elämyksellistä, joka toimii elämän vahvistajana ja rikastuttajana ja se sopii kaikille. Taiteen tekeminen elvyttää mielikuvitusta ja vahvistaa tässä ja nyt- kokemusta ja antaa tilaa kohdata se, mikä on itsessä läsnä.  Luovassa prosessissa on mahdollista olla kokonaisvaltaisesti itsessä läsnä - ja toisaalta - unohtaa itsensä. Taide voi antaa syvän rauhan ja levon, joka myös eheyttää. Ne vaikeat ja epämääräiset asiat, joille ei löydy sanoja, saavat taiteen kautta uuden muodon, jolloin niitä on helpompi kohdata ja käsitellä. Taidetyöskentely on parhaimmillaan rakas ystävä, keskustelukumppani, joka auttaa meitä syventämään itsetuntemusta, kohtaamaan elämän kipeitä solmukohtia ja löytämään uutta.

Taideterapeuttina olen matkakumppanisi ja vierellä kulkija,  joka kuuntelen, olen läsnä ja tuen sinua sisäisellä  ja luovalla tutkimusmatkallasi. Kuljemme yhdessä, sinun tahdissasi ja asetamme terapialle ääneen sanoitetun suunnan ja tavoitteen, jota kohti kuljemme. Tarkastelemme yhdessä työskentelyprosessiasi ja töitäsi sekä sitä miten kuvat ja luova prosessi liittyy elämääsi ja arkeesi. Toiveeni on, että saat luovuudesta itsellesi eheyttävän, hyvinvointia ja tasapainoista elämää ylläpitävän kumppanin koko loppuelämäksesi missä kuljetkin. 

(jatkuu palkin alla)

TT ASIAKAS.heic

Minä kasvan, muutun, kehityn, muuntaudun. Minä taannun, unohdan, pois opin ja teen tilaa uudistumiselle. Raivaan pois vanhoja, etsin ja istutan uusia ajatuksia, kasveja, tapoja ja tavaroita.

Luon nahkani uudestaan, kypsyttelen valmistelen, haudon, hahmottelen.

Pysähdyn, jotta voisin muuttua, jotta voisin kutistua, jotta voisin kasvaa, uudistua.

Lukkoja mielessä, lukkoja ajatuksissa, lukkoja kehossa...kuonaa, ajatusten umpikujia, sokkeloita, noidan kehiä. Uudestaan ja uudestaan, kärsivällisyyttä, avoimuutta, uteliaisuutta, kiinnostaako, kiinnostaa,

kiinnostaako olla kiinnostunut, kasvusta, muutoksesta, uudistumisesta, kehittymisestä, pysähtymisestä, ajattelusta. Vaihe kerrallaan, kerros ja kierros, uudestaan ja uudestaan, niin kauan kuin se on tarpeellista.

Uudestaan ja uudestaan. 

- Taideterapia-asiakkaani teksti, luvalla julkaistu

YKSILÖASIAKKAANA

Minulla on tilaa ottaa kaksi uutta yksilöasiakasta, maaliskuu 2024

Jos haluaisit tulla yksilötaideterapiaan, ota yhteyttä suoraan rina@artandjoy.fi 

Yksilötaideterapia alkaa 30min. maksuttomalla alkukeskustelulla puhelimitse tai kasvotusten, jossa vastaan mahdollisiin kysymyksiisi ekspressiivisestä taideterapiasta, keskustelemme siitä, missä nyt olet elämässäsi ja mitä toivot yhteiseltä työskentelyltämme.

 

Tämän jälkeen saat tehdä päätöksen taideterapian aloittamisesta ja tapaamme Art and Joy:n Omata tilassa Hml Verkatehtaalla 1-2 viikon välein/sovitusti.

 

On hyvin tärkeätä, että välillemme syntyy yhteys ja yhteinen kieli, ymmärrys ja näin ensimmäisten kertojen aikana saat rauhassa myös kuulostella tuntuuko yhteistyö kanssani toimivalta. Olet vapaa koska tahansa lopettamaan taideterapian, mutta alkutunnustelun jälkeen siihen sitoutuminen on myös tärkeää.  Taideterapia on prosessi. 

 

Vaikuttavuuden saamiseksi on suositeltavaa sitoutua terapiaan vähintään 10 kertaa riippuen tavoitteista, joita terapialle on yhdessä asetettu. 

Yksilötaideterapian hinta 95€/75 min. 

RYHMÄTAIDETERAPIA JA TEEMAILLAT KEVÄT 2024

 

Ryhmätaideterapia on tauolla, keväällä 2024 tarjolla retriitti ja teemailtoja, (katso ylempää bannerit) 

Art and Joy:n ekspressiivinen taideterapiaryhmä (max 6 hlö) on luottamuksellinen piiri, jossa toiminnan painopiste keskittyy yksilölliseen työskentelyyn. Prosessiin sisältyy myös parityöskentelyä ja jakamista ryhmässä, sen verran kuin itsestä tuntuu hyvältä. Taidetöitä ei arvostella, ne otetaan vastaan kunniavieraina, joita kuunnellaan ja arvostetaan. Jokainen on oman elämänsä asiantuntija. Taide usein kasvattaa tätä kokemusta ja ymmärrystä. 

Omatan osoite: 
Viipurintie 4,HML. Oma sisäänkäynti Verkatehtaankuja 2. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 
Rina Dhakal rina@artandjoy.fi 
044-0717012 
Art and Joy:n perustaja, terapeuttisen ohjaustoiminnan artenomi, taidekasvattaja, luovuusvalmentaja, ekspressiivinen taideterapeutti 

 

 

 

 

 

OTAN VASTAAN YKSILÖASIAKKAITA 

Hinta 95€/ 75min. 
Aloitamme maksuttomalla
30min. alkukeskustelulla. 

 

IMG_3214.JPG
bottom of page