Ekspressiivinen taideterapia 

- luovuutta ja läsnäoloa

Ekspressiivinen taideterapia pohjautuu humanistiseen ihmiskäsitykseen, jonka mukaan ihminen on oman elämänsä asiantuntija. 

Taideterapiassa annetaan keskustelun lisäksi merkittävää tilaa taiteelliselle luomiselle eri taidemuotoja käyttäen ja yhdistäen, mm. liike/tanssi, kuva, sanataide, musiikki/ääni ja draama.  

 

Aloitamme alkukeskustelulla, virittäytymällä kuuntelemaan ja tuntemaan elämää ja maailmaa aistien avulla sekä tutustumalla materiaaleihin, käyttäen niitä taidemuotoja jotka tuntuvat luontevilta ja turvallisilta. Oman elämän sisältöjen tutkiminen taiteen avulla ei edellytä taiteellisia erityistaitoja tai lahjakkuutta. Kaikki, mitä tarvitset on sinussa.

Tekijä on aina oman taiteensa asiantuntija ja prosessi, oma sisäinen matka, on olennainen, ei taidetyön lopputulos. Taidetöistä kyllä usein syystä kasvaa tekijälleen kovin merkityksellisiä kertojia ja oppaita sisäisellä matkalla, joita jos ei heti, niin ajan saatossa, oppii arvostamaan osana omaa sisäistä maisemaansa. 

 

Prosessissa eteen nousevia kysymyksiä ja kokemuksia tarkastelemme ilmiöinä ongelma-ajattelun sijasta. Taide on eräänlainen peili, joka auttaa kohtaamaan, kokemaan ja näkemään sisäistä maailmaa uudesta näkökulmasta ja antaa tilaa kohdata se, mikä on nyt totta. 

 

Taideterapiatyöskentely on elämyksellistä, joka toimii elämän vahvistajana ja rikastuttajana ja se sopii kaikille. Taiteen tekeminen elvyttää mielikuvitusta ja vahvistaa tässä ja nyt- kokemusta ja antaa tilaa kohdata se, mikä on itsessä läsnä.  Luovassa prosessissa on mahdollista olla kokonaisvaltaisesti itsessä läsnä - ja toisaalta - unohtaa itsensä. Taide voi antaa syvän rauhan ja levon, joka myös eheyttää. Ne vaikeat ja epämääräiset asiat, joille ei löydy sanoja, saavat taiteen kautta uuden muodon, jolloin niitä on helpompi kohdata ja käsitellä. Taidetyöskentely on parhaimmillaan rakas ystävä, keskustelukumppani, joka auttaa meitä syventämään itsetuntemusta, kohtaamaan elämän kipeitä solmukohtia ja löytämään uutta.

Taideterapeuttina olen matkakumppanisi ja vierellä kulkija,  joka kuuntelen, olen läsnä ja tuen sinua sisäisellä  ja luovalla tutkimusmatkallasi. Kuljemme yhdessä, sinun tahdissasi ja asetamme terapialle ääneen sanoitetun suunnan ja tavoitteen, jota kohti kuljemme. Tarkastelemme yhdessä työskentelyprosessiasi ja töitäsi sekä sitä miten kuvat ja luova prosessi liittyy elämääsi ja arkeesi. Toiveeni on, että saat luovuudesta itsellesi eheyttävän, hyvinvointia ja tasapainoista elämää ylläpitävän kumppanin koko loppuelämäksesi missä kuljetkin. 

(jatkuu palkin alla)

YKSILÖASIAKKAANA

Yksilötaideterapia alkaa 30min. maksuttomalla alkukeskustelulla puhelimitse tai kasvotusten, jossa vastaan mahdollisiin kysymyksiisi ekspressiivisestä taideterapiasta, keskustelemme siitä, missä nyt olet elämässäsi ja mitä toivot yhteiseltä työskentelyltämme. Tämän jälkeen saat tehdä päätöksen taideterapian aloittamisesta ja tapaamme Art and Joy:n Omata tilassa Hml Verkatehtaalla 1-3 viikon välein/sovitusti. On hyvin tärkeätä, että välillemme syntyy yhteys ja yhteinen kieli, ymmärrys ja näin ensimmäisten kertojen aikana saat rauhassa myös kuulostella tuntuuko yhteistyö kanssani toimivalta. Olet vapaa koska tahansa lopettamaan taideterapian, mutta alkutunnustelen jälkeen siihen sitoutuminen on myös tärkeää.  Taideterapia on prosessi. Vaikuttavuuden

saamiseksi on suositeltavaa sitoutua terapiaan vähintään 10 kertaa riippuen tavoitteista joita terapialle on yhdessä asetettu. 

Yksilötaideterapian hinta 80€/75 min. 

RYHMÄTAIDETERAPIA

Art and Joy:n ekspressiivinen taideterapiaryhmä (4-8hlö) on luottamuksellinen piiri, jossa toiminnan painopiste keskittyy yksilölliseen työskentelyyn. Prosessiin sisältyy myös parityöskentelyä ja jakamista ryhmässä, sen verran kuin itsestä tuntuu hyvältä. Taidetöitä ei arvostella, ne otetaan vastaan kunniavieraina, joita kuunnellaan ja arvostetaan. Jokainen on oman elämänsä asiantuntija. Taide usein kasvattaa tätä kokemusta ja ymmärrystä.

MAALISKUUSSA 2021 ALKAA RYHMÄ:

Ti 2.3. klo 17-19.30

Ti 9.3. klo 17-19.30

La 13.3. klo 9.30-16

La 20.3. klo 9.30-16

Ti 23.3.klo 17-19.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LÄHDE MATKALLE LÄHELLE - ITSEESI.

Se, mitä näemme.
Se, miten katsomme - vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme, siihen miten elämän koemme. 

Sanotaan, että joskus on mentävä kauas nähdäkseen lähelle. Joskus elämä suistaa meidät alas reunalta ja takaisin kapuaminen on oma matkansa. Se, miten nousemme elämän monenlaisista pyörteistä askeleen etäämmälle - oman elämämme reunalle - auttaa meitä näkemään sen missä olemme, mitä tarvitsemme ja mitä kohti haluamme kulkea.

Taide ja luova ilmaisu ovat ihmeellinen kanava tällä matkalla, kasvaa syvemmin oman elämänsä katsojaksi, näkijäksi, todistajaksi. Kuinka paljon koemme asioita, emmekä ymmärrä ja näe niiden vaikutusta sisimpäämme ja siihen missä olemme? 

Oman elämäni reunalla - taideterapiaryhmässä tutkimme luovan ilmaisun ja taiteen keinoin reunalla olemisen matkaa ja muotoja itsessämme ja sitä, miten voisimme useammin ja helpommin löytää kokijan paikalta myös näkijän paikalle.

Ryhmä keskittyy yksilötyöskentelyyn, mutta jaamme matkaa välillä myös parin/ryhmän kanssa. Ryhmä ei sovellu akuuttiin kriisin hoitoon. Kokoonnumme maaliskuussa kolme tiistai-iltaa sekä kaksi pidempää lauantaipäivää, jotka mahdollistavat pitkäkestoisemman ja syventyneemmän työskentelyprosessin.

Ti 2.3. klo 17-19.30
Ti 9.3. klo 17-19.30
La 13.3. klo 9.30-16
La 20.3. klo 9.30-16
Ti 23.3.klo 17-19.30

Hinta 279€, maksu 1.-2.erässä. Sisältää kaikki materiaalit sekä kahvia/teetä.
Ryhmään otetaan max 5 osallistujaa. Näistä kaksi on jo varattu, eli kolme paikkaa vielä on! Osallistujien kanssa käyn pienen puhelinhaastattelun ennen ryhmän alkua. 

Ryhmä kokoontuu Art and Joy:n sadan neliön luovassa olotilassa Omatassa Verkatehtaalla, Hämeenlinnassa. Huomiomme turvavälit ja muut hygieniaohjeistukset tänä aikana. 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 
Rina Dhakal rina@artandjoy.fi 
044-0717012 
terapeuttisen ohjaustoiminnan artenomi,

taidekasvattaja, luovuusvalmentaja,

ekspressiivinen taideterapeutti 

Minä kasvan, muutun, kehityn, muuntaudun. Minä taannun, unohdan, pois opin ja teen tilaa uudistumiselle. Raivaan pois vanhoja, etsin ja istutan uusia ajatuksia, kasveja, tapoja ja tavaroita.

Luon nahkani uudestaan, kypsyttelen valmistelen, haudon, hahmottelen.

Pysähdyn, jotta voisin muuttua, jotta voisin kutistua, jotta voisin kasvaa, uudistua.

Lukkoja mielessä, lukkoja ajatuksissa, lukkoja kehossa...kuonaa, ajatusten umpikujia, sokkeloita, noidan kehiä. Uudestaan ja uudestaan, kärsivällisyyttä, avoimuutta, uteliaisuutta, kiinnostaako, kiinnostaa,

kiinnostaako olla kiinnostunut, kasvusta, muutoksesta, uudistumisesta, kehittymisestä, pysähtymisestä, ajattelusta. Vaihe kerrallaan, kerros ja kierros, uudestaan ja uudestaan, niin kauan kuin se on tarpeellista.

Uudestaan ja uudestaan. 

- Taideterapia-asiakkaani teksti, luvalla julkaistu

OTAN VASTAAN YKSILÖASIAKKAITA 

Hinta 80€/ 75min. 

Aloitamme maksuttomalla

30min. alkukeskustelulla. 

Art and Joy, Omata

Viipurintie 4, 13200 Hämeenlinna

Oma sisäänkäynti Verkatehtaankuja 2

400m rautatieasemalta ja linja-autoasemalta

  • Instagram
  • Facebook

© 2023 by Going Places. Proudly created with Wix.com