top of page

Tässä ja nyt

Updated: May 31, 2020

Kesä kurkistaa, astuu vihdoin sisään, tuo valon lisäksi lämpönsä. Luonto jakaa kauniita lahjojaan meille joka päivä. Miten paljon runsautta saammekaan luonnossa vastaanottaa! Luotamme nurmikon kasvuun, siihen, että sini- ja valkovuokot kukkivat ajallaan. Odotamme mansikoiden ja mustikoiden kypsymistä, minä ainakin.“Mitä muuta odotan? Odotanko omaa kasvuani, kypsymistä, kukintaani? Mitä se tarkoittaa? Koska on sen aika?

On jännä huomata - usein vasta jälkikäteen - miten eri elämänvaiheet kypsyttävät meitä seuraavaan. Kuinka olemmekaan kuin puuksi kasvaneet. Kasvu on väistämätöntä, elämä kutsuu meitä siihen jatkuvasti. Mutta miksi on niin vaikeaa luottaa tuohon kasvuun ja kypsymiseen, samalla tavalla kuin niiden mansikoiden? Miksi olemme etääntyneet sisäisestä luonnostamme, josta löytyy yhtä lailla värejä, kauneutta, rikkautta, kuin metsässä?


Alkoi jo ennen kuin tajusin

Näitä Art and Joy:n kotisivuja rakentaessani olen saanut huomata kuinka moni asia on oikeastaan saanut alkunsa paljon ennen kuin olen edes tajunnut. Jokin pieni kipinä, ajatus, sanaton haave jostakin, on lähtenyt kypsymään minussa ja tehden matkaa arkitodellisuuteen. Kuinka paljon erilaisia asioita sisällämme onkaan odottaen matkaansa ulos meissä olevan luovuuden ja sisäisen viisauden kautta. Olen ihmetellyt sitä eri elämänvaiheitteni kerrostumaa, ja niiden yhtymistä toisiinsa. Kuinka monet asiat vuosikymmentenkin ajan tekevät merkityksellistä matkaa meissä!


Mitä sinä haluat luoda?

Muutama vuosi sitten piirsin tuon yllä olevan kuvan, koska vuosien saatossa yhä syvemmin olen saanut kokea sen, kuinka kaikki lähtee ja kasvaa sisältämme. Ja niin, yhä uudestaan ja uudestaan olen kysynyt itseltäni: mitä MINÄ haluan ja voin luoda? Sisällämme on suuri luovuuden tila ja avaruus, kehossamme syvä maan viisaus, joka vastaa kun alamme kuunnella sitä, mikä on totta tässä ja nyt. Kaikki ei tapahdu hetkessä - vaan ajallaan, kun olemme valmiita.


Yritykseni Art and Joy:n kautta haluan luoda ja antaa tilaa niin itselleni kuin toisille elää luovaa elämää. Elää sitä elämää, jossa on aikaa löytää, kasvattaa ja kypsyttää juuriaan, levätä oman sisäisen luonnon helmassa ja luottaa siihen luovaan prosessiin, joka on yhtä totta meissä kuin luonnossa. Siihen uskoon ja luottamukseen, että meissä jokaisessa on mustikoita, mansikoita ja paljon enemmän!


"How lovely is the silence of growing things"


Haaveeni on olla inspiraatioksi toisille, jakamieni ajatusten kautta sekä niiden palveluiden, joita tarjoan. Haluan lisätä luovuutta, leikkimielisyyttä, yhteisöllisyyttä ja ennen kaikkea sitä, että yksilöinä olisimme itsessämme joka päivä enemmän yhtä luonnon kanssa - joka aina kasvaa ja virtaa meissä.


Mitä sinä haluat luoda?

Hyvää kesää rakkaat mansikat ja mustikat!


Lämpimin ajatuksin,

Rina


43 views0 comments

Comments


bottom of page