top of page

Tue, May 04

|

Hämeenlinna

Taideterapiaryhmä "uusille aluille..."

Uuusille aluille, itseni rakastamiselle ja elämälle!

Taideterapiaryhmä "uusille aluille..."

Time & Location

May 04, 2021, 5:00 PM

Hämeenlinna, Viipurintie 4, 13200 Hämeenlinna, Finland

About the event

UUSILLE ALUILLE, ITSENI RAKASTAMISELLE JA ELÄMÄLLE...

Kuinka voimmekaan elämän matkalla löytää itsemme monta kertaa erilaisten alkujen äärellä. Milloin pienten, suurten, merkityksellisten, voimakkaiden, hauraiden. Milloin yllättäen jonkun tapahtuman tai tilanteen pakottamana tai seurauksena sisäisestä kasvavasta palosta: jokin mitta kasvaa täyteen ja puhuva kaipaus elää syvemmin omien arvojen mukaista elämää voi olla perustuksia järisyttävä tai kuin hento tuuli, joka kutsuu valmiiksi tallatuilta poluilta tutkimaan ja luomaan omia, uusia reittejä. Uusia tapoja ajatella, olla ja elää. Mistä tämä uuden alun murtuma on syntynyt? Kuka minä olen oman alkuni äärellä? Mitä tämä alku minulle merkitsee? Minne se haluaa kuljettaa minua? Mitä kaikkea haluan itsessäni vahvistaa?

Rakastaa sitä ihmistä, jonka kanssa on elämän pisin suhde, on rakastaa itseään. Kukaan ei varmasti ole selvinnyt ilman kasvukipuja tätä taitoa opetellessaan. Uskon, sen alun ääreltä olemme jokainen löytäneet itsemme kerta toisensa jälkeen, sillä rakastaa itseään on ottaa vastaan kaikki se mikä meissä on, kuunnella, nähdä, uskoa, luottaa, tulla itseänsä vastaan uudestaan ja uudestaan, yhä suuremmalla ymmärryksellä ja rakkaudella.

Elämä on meitä aina vastassa. Ja uudet alut. Ja rakkaus. Sillä ne ovat kaikki meissä.

Tässä toukokuun aikana kokoontuvassa ekspressiivisessä taideterapiaryhmässä teemme luovaa tutkimusmatkaa näiden teemojen äärellä. Nostamme taiteen kautta myös maljan meissä kasvaville uusille aluille, itsemme rakastamiselle ja elämälle.

MITÄ ON EKSPRESSIIVINEN TAIDETERAPIA? Ekspressiivinen taideterapia perustuu humanistiseen ihmiskäsitykseen ja ajatukseen, että jokainen on oman elämänsä asiantuntija. Luovuus on hyvin syvällä meissä sisäsyntyisesti ja merkittävä osa hyvinvointiamme. Luovan ja taiteellisen ilmaisun kautta muodon löytää usein asiat, joille ei muuten tahdo löytyä sanoja. Työ ja prosessi antaa meille tilaa tutkia sitä, mitä koemme sisällämme ja antaa uusia näkökulmia. Ekspressiivinen taideterapia yhdistää myös kuvallisen ilmaisun, kirjoittamisen, liikkeen/tanssin, musiikin sekä draaman. Osallistuaksesi et tarvitse mitään erityistaitoja. Kaikki mitä tarvitset, on sinussa.

Luova työskentely itsessään on terapeuttista; samaan aikaan saamme paradoksaalisesti päästää jostakin irti ja ottaa jotakin vastaan. Tämä on usein hyvin vapauttavaa ja eheyttävää. Taideterapia sopii kaikille, jotka haluavat tutkia elämäänsä taiteen keinoin ja lisätä itsetuntemustaan.

Ryhmä keskittyy yksilötyöskentelyyn, mutta jaamme matkaa välillä myös parin/ryhmän kanssa. Ryhmä ei sovellu akuuttiin kriisin hoitoon. Kokoonnumme toukokuussa kolme tiistai-iltaa sekä kaksi pidempää lauantaipäivää, jotka mahdollistavat pitkäkestoisemman ja syventyneemmän työskentelyprosessin.

Ti 4.5. klo 17-19.30 Ti 11.5. klo 17-19.30 La 15.5. klo 9.30-16 La 22.5. klo 9.30-16 Ti 25.5. klo 17-19.30

Hinta 289€, maksu 1.-2.erässä. Sisältää kaikki materiaalit sekä kahvia/teetä. Ryhmään otetaan max 5 osallistujaa. Osallistujien kanssa käyn pienen puhelinhaastattelun ennen ryhmän alkua.

Ryhmä kokoontuu Art and Joy:n sadan neliön luovassa olotilassa Omatassa HML Verkatehtaalla, jossa on hyvin tilaa olla ja työskennellä reiluilla turvaväleillä. Maskisuositus.

Omatan osoite: Viipurintie 4,HML. Oma sisäänkäynti Verkatehtaankuja 2.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Rina Dhakal rina@artandjoy.fi 044-0717012 terapeuttisen ohjaustoiminnan artenomi, taidekasvattaja, luovuusvalmentaja, ekspressiivinen taideterapeutti

Share this event

bottom of page